Saturday, June 24, 2006

Too much πολιτισμός

Φέτος, μπορεί να το ξέρουν κάποιοι, η Πάτρα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και στο πλαίσιο αυτό, γίνονται πολλές εκδηλώσεις, μουσικές, εικαστικές, θεατρικές κτλ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία της πόλης. Πριν λίγη ώρα έτυχε να βρεθώ σε μια συναυλία τζαζ, άλλη μία εκδήλωση της πολιτιστικής.
Δεν είμαι και πολύ της τζαζ, αλλά η συναυλία ήταν καλυτερη απ'ότι περίμενα. Το συγκρότημα που έπαιζε λαγόταν Human Touch. Και εγώ και οι υπόλοιποι γύρω μου περνάγαμε καλά. Το μετάνιωσα που πήγα στο δεύτερο μισό και έχασα το πρώτο. Όπως και να'χει άξιζε.
Δεν μπορεί όμως, να πήγαν όλα τόσο καλά, μπορεί να σκεφτεί ένα νοσηρό μυαλό...Και θα έχει δίκιο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, είχαμε φτάσει στο τελευταίο τραγούδι, το οποίο είχε τον πολλά υποσχόμενο τίτλο "οτ'κατς". Η ώρα ήταν περίπου 00.15, νωρίς αρκετά για βράδυ Παρασκευής, οπότε μπορούσα άνετα μετά να περάσω και μια βόλτα από το πάρτυ που είχε η κατάληψη της σχολής μου (σουβλακο-μπυρο-κρασο-κατάσταση, ωραία είναι αυτά τα πάρτυ).
Στο μικρόφωνο πηγαίνει ο μπασίστας του συγκροτήματος και λέει "μας έμεινε ένα ακόμα τραγούδι για να ολοκληρώσουμε και αυτό το μέρος...", κάτι του λέει κάποιος δίπλα από τη σκηνή και συνεχίζει "αλλά δε θα το πούμε γιατί έχει έρθει η αστυνομία"...........
Λογικό ήταν να φανεί αστείο στους θεατές. Καταλάβαμε όμως ότι δεν ήταν για γέλια, αλλά για κλάμματα, όταν στη σκηνή ανέβηκε ο υπεύθυνος της πολιτιστικής και είπε ότι επειδή έχει ήδη δεχτεί 7 κλήσεις διαμαρτηρίας η αστυνομία, καλύτερα να μη λήξει με άσχημο τρόπο η εκδήλωση (ενώ ο τρόπος που τελείωσε τώρα ήταν μια χαρά...).
Εντάξει, ένα δίκιο το έχουν και οι δύσμοιροι οι κάτοικοι. Η ώρα ήταν περασμένες 12(!!!! άκουσων άκουσων), Παρασκευή βράδυ (που ως γνωστόν ο κόσμος μένει μέσα παραδοσιακά) και η εκδήλωση, σιγά, ήταν της ψευτοπολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Πφφφ, δεν έγινε και τίποτα ρε παιδιά.
Δεν έχω να κάνω άλλα σχόλια, απλά τώρα έχω αυτό το αίσθημα, που έχει κάποιος φεύγοντας από μια πολιτιστική εκδήλωση. Νιώθω καλύτερος άνθρωπος και πάνω απ'όλα περήφανος για τους συμπολίτες μου, που έπαθαν πολιτιστικό overdose και δε χώραγε άλλο ο οργανισμός τους. Εύγε!

4 comments:

 1. Τι γελοίο! Όλα τα 'χε η Μαργιορή (=Ελλάδα), ο φερετζές της υψηλής κουλτούρας της έλειπε. Αφού δεν το σηκώνεις, άνθρωπέ μου, δεν το ξέρεις το αντικείμενο, τι θες και καμώνεσαι τον καλλιεργημένο;

  (Θα διαπιστώσεις πως όσο θα μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο θα σου αρέσει η jazz -συγνώμη για το πατρονάρισμα)

  ReplyDelete
 2. Ο ρόλος της Πάτρας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας ξεκίνησε και τελείωσε με το καρναβάλι. Για όλα τα άλλα καλά που υπάρχει η αστυνομία και οι ώρες κοινής ησυχίας...
  Κι εγώ το πιστεύω αυτό για τη τζαζ.

  ReplyDelete
 3. Η έκθεση Da Vinci πάντως δεν ήταν καθόλου κακή. Θα ανεβάσω καμιά φωτογραφία σύντομα!

  ReplyDelete
 4. Προσπάθεις από την οργανωτική επιτροπή έγιναν και γίνονται.Οι κάτοικοι της Πάτρας πώς το παίρνουν?Εκεί είναι το θέμα.Η εκδήλωση μια χαρά ήταν απλά κάποιοι σκέφτηκαν να πάρουν τηλέφωνο την αστυνομία για να τη σταματήσουν.

  ReplyDelete