Tuesday, November 06, 2007

Επιτέλους τέλος


Πέρασα τον τελευταίο χρόνο "υπηρετώντας" τη μαμά πατρίδα. Η θητεία μπορεί να περιγραφεί με 3 λέξεις. Αηδία, ξεφτίλα, κατάντια.
Όχι για όσα πέρασα εγώ, αλλά γι'αυτά που είδα να περνάνε οι άλλοι. Κατάλαβα ότι μόνο στο Άγιο Όρος και στα στρατόπεδα, ο χρόνος έχει κολλήσει στο 1800 και πιο πίσω. Ειλικρινά, αν ήταν να περιγράψω καταστάσεις δε θα ήξερα από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Το πρόβλημα είναι ότι πια εγώ είμαι εκτός του συστήματος και -κακώς- δε με αφορούν αυτά που άφησα πίσω και αύριο θα έχω ξεχάσει κιόλας. Ίσως αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κρατάει στη ζωή το σύστημα: όλοι ανέχονται και υπομένουν μέχρι να ξεφύγουν οι ίδιοι και μετά ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.
Έλεγα ότι μόλις απολυθώ θα προσπαθούσα να κάνω καναδυό πράγματα που σκεφτόμουν και θα ταρακουνούσαν ελάχιστα τα λιμνάζοντα νερά του μικρόκοσμου κάποιων μονάδων. Τώρα, αν και δεν έχω ούτε καν 24 ώρες που επανήλθα στην πραγματικότητα, όλα μουν φαίνονται πολύ μακρινά.

9 comments:

 1. Molka5:39 PM

  Welcome back τρισμέγιστε..

  Να λες πάλι καλά που την έβγαλες καθαρή.Οσο για τις κινήσεις που αναφέρεις ότι σκεφτόσουν να κάνεις, αν είναι να αισθανθεί ένας άνθρωπος καλύτερα εξαιτίας τους, τότε κανε τις. Αλλιώς, ας σε φωτίσει ο Ryuk.

  ReplyDelete
 2. Καλή επανένταξη, νεαρέ μου
  (μα τι λέω; λες και μιλάω σε πρώην κρατούμενο..:p)

  Αρχίζεις να ξεχνάς ήδη, ε; Πολύ καλά κάνεις :)
  Φιλιά πολλά, doc, καλώς μας ξανάρθες.. :!)

  ReplyDelete
 3. Το 98 απολύθηκα απο την Ξάνθη.Καθώς έβγαινα απο την πύλη γύρισα και έριξα μια ματιά πίσω.Είπα να μην ξανασχοληθώ και τα κατάφερα....για έναν χρόνο.Μετά όλο και κάτι ποιήματα όλο και κάτι σκέψεις μου βγαίναν.Όχι για τις άσχημες στιγμές(γιατί είχα περάσει καλά...το είχα δει σαν ταξίδι)αλλά για το σύστημα που επικρατούσε και ασπαζόμουν για 18 μήνες(πατρις,θρησκεία,οικογένεια).Και όταν το επεξεργαζόμουν άρχισα να φτύνω από μέσα μου λίγο απο αυτήν την επιρροή που μου είχε ασκηθεί.

  Σου εύχομαι λοιπόν καλός πολίτης,όχι όμως και καλό πολιτικό στρατιωτάκι,και να φτύσεις γρήγορα όποια άσχημη επιρροή θα έχεις θεωρήσει εσύ ότι σου έχει ασκηθεί.Να συνεχίσεις να γράφεις το ίδιο επιθετικά όσο έγραφες.
  Καλώς ήρθες...

  ReplyDelete
 4. Α...και οι άσχημες ασθένειες είναι όμορφες να παραμένουν...Γιαυτό δεν σου λέω να αλλάξεις γραμμή στο άλλο σάιτ.Απλώς θα είμαστε αντίθετοι....
  Τα σέβη μου...

  ReplyDelete
 5. Καλώς ήρθες στον ελεύθερο (λέμε τώρα) κόσμο!!!
  Ο στρατός είναι πίκρα για τους περισσότερους αλλά ξέρεις κάτι? Κάθε χώρος έχει δικούς του κανόνες, θεσπισμένους πριν από μας για μας και το κακό είναι πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα, σε πολλούς τέτοιους χώρους είμαστε υποχρεωμένοι να μπαίνουμε κ να μένουμε.
  Ας το κάνουμε τουλάχιστον με ψηλά τα κεφάλια. (οι άντρες... για τις γυναίκες ενικός)
  ;-)

  ReplyDelete
 6. Molka, ίσως αιστανθεί κάποιος καλύτερα, αλλά είναι η φύση του στρατού τέτοια που διαιωνίζει καταστάσεις, ό,τι και να κάνει κάποιος μεμονωμένα.

  Sweet weirdo, ξεχνάω? Ποιο πράγμα να ξεχάσω? Δε θυμάμαι.
  Καλώς σας ξαναβρήκα εσάς τους έξω.

  Island, ευτυχώς από τη μία δε συμμετείχα σε εκπαιδεύσεις του στυλ "οι Τούρκοι είναι κακοί, οι Τούρκοι θέλουν να μας φάνε κτλ", αλλά από την άλλη η προπαγάνδα που δυστυχώς πέρναγε σε αρκετά 18χρονα παιδιά είναι τουλάχιστον επικίνδυνη.
  Δεν υπάρχει άλλη γραμμή. Οπότε είναι αδύνατο για το άλλο μπλογκ να αλλάξει.

  Paper flowers, δεν έχεις άδικο. Ίσως όμως κάποιοι κανόνες που φτιάχτηκαν σε άλλες εποχές να μην έχουν εφαρμογή σήμερα. Ο στρατός είναι απολύτος ξεκομμένος από την υπόλοιπη κοινωνία και αυτό δε μου φαίνεται και πολύ σωστό.

  ReplyDelete
 7. καλος πολιτης.

  μη ξεχνας η ζωη ειναι μια θητεια
  που λεει κι ο πανουσης μεχρι να...

  ReplyDelete
 8. Ευχαριστώ ονοματοδοσία. Φτάνει που η ζωή από μόνη της είναι θητεία. Θητεία μεσ'τη θητεία πάει πολύ.

  ReplyDelete
 9. Τουλάχιστο στο Αγιο Όρος δεν κάνουν καψώνια!

  ReplyDelete