Wednesday, January 30, 2008

πΟΤΕ θα κάνει ξαστεριά


Πριν αρκετό καιρό είχε οργανωθεί μια κίνηση μέσω των blogs, ξεκινώντας από τον νέο ΙΝΚΑ, που στόχευε να «ενοχλήσει» λίγο τη ΔΕΗ, επειδή αποφάσισε και διέταξε αυξήσεις ελάχιστα μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό (30% αντί για 3%). Όλο αυτό έγινε γιατί η ΔΕΗ είναι η εταιρία που κατέχει το μονοπώλιο στην αγορά ρεύματος και δεν υπάρχει δυνατότητα να απαλλαχτεί κάποιος απ’αυτή. Αυτή η εισαγωγή είναι λίγο άσχετη (ίσως και όχι) με το θέμα, που είναι η αλλαγή παρόχου τηλεφώνου και ίντερνετ.

Πριν 1 μήνα και κάτι, είπαμε εδώ στο σπίτι, να μετατραπεί ο ΟΤΕ σε «πΟΤΕ ξανά» και απευθυνθήκαμε σε μια άλλη ιδιωτική εταιρία, ας την πούμε ΚΩΛ. Μετά τη σχετική αίτηση η ΚΩΛ θα τα αναλάμβανε όλα. Αναμενόμενη ημερομηνία ενεργοποίησης 14/12/07. Ωραία. Κάπου 12 ή 13 του ίδιου μήνα ειδοποίησε η ΚΩΛ ότι ο πΟΤΕ απέρριψε την αίτηση διακοπής. Εμ τι νόμιζα, έτσι εύκολο θα ήταν να ξεφύγω? Ξανά μανά αίτηση, η οποία δεν απορρίπτεται. Παίρνω τηλέφωνο την ΚΩΛ να μάθω την καινούρια ημερομηνία ενεργοποίησης για να μου πει η ευγενική κοπέλα της εξυπηρέτησης πελατών ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή της γραμμής για τις 19/12. Διακοπή? Δεν πάει πακέτο αυτό με την ενεργοποίηση? Μάλλον όχι όπως φάνηκε στη συνέχεια.

Έρχεται η πολυαναμενόμενη δεκάτη ενάτη (ήδη είχε περάσει μήνας+ και εγώ περίμενα πώς και πώς το σούπερ γρήγορο ίντερνετ, για να κατεβάζω αβέρτα. Όχι ότι είμαι υπέρ της πειρατείας κτλ, προς Θεού, για backup των αυθεντικών βεβαίως βεβαίως που έχω τα θέλω όλα). Όπως μου είχε πει η ΚΩΛ, όλα κόπηκαν. Και δεν ενεργοποιήθηκαν. Μετά από κάποιες ώρες, έμαθα από κάποια άλλη, επίσης ευγενική, κοπέλα της εξυπηρέτησης πελατών, ότι θέλει 24 ώρες η ενεργοποίηση. Κανένα πρόβλημα, λέω, αν είναι για μια μέρα. Πέρασε ένα 24ωρο, κι άλλο ένα κι άλλο ένα κι άλλο ένα. Ενώ όμως τα 24ωρα περνούσαν, εγώ δεν καθόμουν με σταυρωμένα χέρια. Πήρα αμέτρητες φορές την ΚΩΛ τηλέφωνο, μιας και το σύνδρομο στέρησης ίντερνετ ήταν σε πλήρη εκδήλωση. Κάθε φορά με παρέπεμπαν στην τεχνική υπηρεσία, μιας και όλα φαίνονταν να είναι εντάξει, άρα πρέπει να υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Επειδή, λόγω έλλειψης τηλεφώνου, έπαιρνα από κινητό, με καλούσαν αυτοί και με έβαζαν στην αναμονή για την τεχνική υπηρεσία, οπότε δε με πείραζε να περιμένω και δε θα το έκλεινα αν δε μίλαγα. Η μέση αναμονή για την τεχνική υπηρεσία είναι γύρω στα 40 λεπτά. Έβαζα το hands free, για να μην ψηθεί ο εγκέφαλός μου και περίμενα. Έτρωγα, έβλεπα τηλεόραση, άκουγα ραδιόφωνο, έβαζα μουσική, με παρέα το ηχογραφημένο μήνυμα της ΚΩΛ. 1’ και 20’’ θέλει το μηνυματάκι για να κάνει τον κύκλο του.

Κάποια στιγμή, σαν σε όνειρο, η αναμονή σταμάτησε και ακούστηκε ο ήχος που κάνει το τηλέφωνο όταν καλεί.

Τεχνικός: Καλησπέρα, τεχνική υπηρεσία, ονομάζομαι Τάδε Τάδε, πώς μπορώ να σας βοηθήσω?

Εγώ: Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση που μόλις έκανα.

Τεχνικός: Ναι με ακούτε?

Εγώ (φωναχτά): Σας ακούω, εσείς με ακούτε?

Τεχνικός: Ναι? Δε σας ακούω.

Εγώ (πιο κοντά στο μικρόφωνο, σχεδόν το μασάω και ακόμα πιο φωναχτά, με μια δόση απελπισίας): ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ?

Τεχνικός: Συγνώμη, δε σας ακούω, θα πρέπει να το κλείσω.

Τουτ, τουτ, τουτ, τουτ…..

Ευτυχώς μου φάνηκε κωμικοτραγικό και όχι σκέτο τραγικό και άρχισα να γελάω. Ήταν βράδυ, θα δοκίμαζα την επομένη.

Και τι περίμενα ότι θα είχε η επομένη που δεν είχαν οι προηγούμενες μέρες και θα λυνόταν το πρόβλημα? Μήπως είχαν μετακινηθεί η πλανήτες σε κάποια πιο ευνοϊκή θέση? Όοοοχι.

Είχαμε φτάσει παραμονή χριστουγέννων και το τηλέφωνο νεκρό. Να ήταν πάσχα, να ελπίζαμε σε μια νεκρανάσταση του τηλεφώνου ρε παιδί μου. Αλλά δεν ήταν πάσχα.

Εντελώς νικημένοι, με την ουρά στα σκέλια, σα βρεγμένες γάτες, αφού κάναμε αίτηση αναίρεσης της αίτησης (η αίτηση της αίτησης…) στην ΚΩΛ, πήγαμε στον «πΟΤΕ δε μπορείτε να φύγετε από ‘μένα» και κάναμε, τι άλλο, άλλη μια αίτηση, για επανασύνδεση.

Με το τηλέφωνο να είναι κομμένο και φυσικά το ιντερνετ ανύπαρκτο, από τις 19/12/πέρσι, με δάκρυα στα μάτια, δάκρυα συγκίνησης και χαράς, σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας ξανά στον ΟΤΕ. Αρκετά συνοπτική η περιγραφή των γεγονότων και χωρίς να αναφερθούν αμέτρητα άλλα τηλεφωνήματα στους τεχνικούς του οτε, τρεις επισκέψεις στα γραφεία της ΚΩΛ κτλ κτλ κτλ...

Καλή χρονιά σε όλους!

ΥΓ1: Το ΚΩΛ είναι από το call. Δεν πιστεύω να πήγε πουθενά αλλού το μυαλό σας.

ΥΓ2: Μέσα από τη διαδικασία αυτή έμαθα κάποια πράγματα, νομικές λεπτομέρειες κυρίως, που δεν ήξερα. Πχ, η φορητότητα ενός αριθμού θέλει 15 ημερολογιακές μέρες. Επίσης, το επονομαζόμενο «τελευταίο χιλιόμετρο», δηλαδή το κομμάτι των τηλεφωνικών γραμμών που είναι από χαλκό, από το πιο κοντινό τηλεφωνικό κέντρο μέχρι το σπίτι του καθενός, ανήκει στον ΟΤΕ, ανεξάρτητα ποιον πάροχο έχει κάποιος. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δε μπορεί να παρέμβει τεχνικός άλλης εταιρίας στο τηλεφωνικό κέντρο (dslam) και η μεταφορά των καλωδίων από τα συστήματα του ΟΤΕ στα συστήματα του άλλου παρόχου πρέπει να γίνει από τεχνικό του ΟΤΕ. Αυτό από μόνο του είναι ύποπτο. Αλλά τέλος πάντων… Γενικά ο ΟΤΕ, έχει χίλια κακά, γι’αυτό και όλοι, με το που ανακοινώνει μια εταιρία κάλυψη της περιοχής τους, τρέχουν αμέσως να απαλλαγούν από την εταιρία αυτή, που επί χρόνια και με μεθόδους τραμπουκισμού κάνει ό,τι γουστάρει στα τηλεπικοινωνιακά δρώμενα της χώρας. Δεν είμαι σίγουρος όμως, ότι οι άλλοι είναι ακόμα έτοιμοι να ανταγωνιστούν αυτή την πανίσχυρη εταιρία, που κακώς παραμένει πανίσχυρη από τη στιγμή που έπαψε να είναι κρατική.

11 comments:

 1. Καλώς ξαναήρθες φίλε μου πίσω στο τσαρδί σου.Πού χάθηκες;Λόγω αλλαγής σύνδεσης έλειψες;Περιμένω την συνέχεια και ελπίζω να έριξες και κανένα καντήλι.

  Ήθελα και εγώ να αλλάξω πάροχο(και να φύγω από τον ποτέ)αλλά στην περιοχή που είμαι δενέχει φέρει ακόμα καμία εταιρία πάνω από 1 Mbps.Θέλω να ξεφύγω από τα πάγια του οτέ αλλά ακόμα δεν έχω και κάποιο ιδιαίτερο κέρδος.


  Κρίμα.Την κωλ την είχα σε εκτίμηση.Δεν περίμενα τέτοιες καθυστερήσεις.Την είχα μάλιστα στις τοπ εταιρίες μαζί με την ποτέ και την φορθνετ.

  Πι ες:Ξέρω το σεντόνι του τσάμπιονς λίγκ σου είναι λίγο μεγάλο και άβολο αλλά φέτος θα σε απαλλάξω εγώ από αυτό.Ντόντ γουόρι...:)

  ReplyDelete
 2. Έβαλα και τη συνέχεια, κάπως σύντομα, αλλά δε βαριέσαι.
  Ναι, ας πούμε λόγω αλλαγής παρόχου.
  Κι όμως, δεν έριξα καντήλι, δε θύμωσα καθόλου. Μου φάνηκαν όλα πολύ φυσιολογικά και αναμενόμενα. Ίσως είναι τα πολλά χρόνια μου εμπειρίας ως Έλληνας, ποιος ξέρει...
  Το σεντόνι του τσου λου το συνήθισα. Λέω να το κρατήσω λίγο ακόμα.

  ReplyDelete
 3. Ειναι ο ΟΤΕς αλλά είναι και οι άλλοι... δεν ήξερες δεν ρώταγες;;;

  ReplyDelete
 4. Ποτε να μην εμπιστευτείς εταιρεία πλήν του ΠΟΤΕ αν δε ρωτήσεις τη γειτονιά. Όλοι οι φίλοι μου πουέφυγαν από ΟΤΕ έχουν πρόβλημα, ειδικά με μια συγκεκριμένη εταιρεια. Άλλος έχει σταθερό και όχι ιντερνετ, άλλος ίντερνετ σούπερ αλλά το σταθερό νεκρό...και άλλος πληρώνει ένα 600σάρι λογαριασμό που ακόμη δεν κατάλαβε από που του'ρθε!

  ReplyDelete
 5. molka3:21 PM

  Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ ρε νεροπιστολέρο..

  Θες να φύγεις κι από τον ΟΤΕ, ου ρεεε! Με έναν λογαριασμό του ΟΤΕ στα χέρια θα σας θάψουνε όλους όσους προσπαθήσατε έστω και μία φορά στην ζωή σας να αλλάξετε πάροχο, και οι παπάδες δεν θα σας κάνουν ευχέλαιο! Αμαρτωλοίιιι!

  Ξαναματακαλωσήρθες! :D

  ReplyDelete
 6. Έλα ντε ρε zaphod, δε ρώταγα κι εγώ...

  Πατσιούρι, κάτι τέτοιες σκηνές διαδραματίζονταν και στα γραφεία της ΚΩΛ. ΚΩΛμικοτραγικές καταστάσεις.

  Γεια σου κι εσένα Μόλκα. Ποιος νόμιζα ότι είμαι ε?...

  ReplyDelete
 7. Αχαχααα!!!Ώστε γι αυτό έλειπες τόσο καιρό ε, κι εγώ που νόμιζα οτι κάπου καλοπερνούσες και έλεγα χαλαλι.
  Απο οτι βλέπω το διασκέδασες πάντως οσο γίνεται και καλά έκανες γιατί αλλιώς...λαλαλαααα....
  Σωστή αντιμετώπιση...μπράβο το'χεις, το'χεις.

  Που λες, ναι καλές και οι άλλες ΚΩΛ-εταιρίες (χεχε) αλλά αυτό που λες στο τέλος ισχύει, οτι μάλλον δεν είναι έτοιμες δηλαδή.

  Πάντως μη νομίζεις οτι έτσι είναι μόνο στην Ελλάδα...κι εγώ παρόμοια πέρασα όταν ήταν να κάνω τη σύνδεση μου και έπρεπε να περιμένει η εταιρία που είχα διαλέξει να πάρει το οκ απο τον δικό μας ΟΤΕ για να με συνδέσει....το οποίο πέρνει συνήθως απο λίγες μέρες, μέχρι κανα μήνα βεβαίως βεβαίως.

  Λοιπόν....καλώς ήρθες πίσω στον κόσμο της ιντερνετιακής επικοινωνίας...ββζζτ...λαλαλααα!!!

  ReplyDelete
 8. Λοιπόν είναι περίεργο που δεν έριξες καντήλι.Να το κοιτάξεις.

  Ο Ποτέ είναι πανίσχυρος λόγω του μεγάλου δρόμου σε μήκος που κατέχουν τα ιδιόκτητα καλώδια του.Πέραν αυτού είναι από τις λίγες εταιρίες που στις περισσότερες περιοχές δεν θα σε αφήσει από ίντερνετ και σε μία καλή γραμμή.Καμία εταιρία ακόμα δεν το έχει καταφέρει αυτό.Ίσως και λόγω του περιέργου φαινομένου του τελευταίου χιλιόμετρου που έχεις αναφέρει.ΚΑι τα λέω έγω όλα αυτά για τον ποτέ που θέλω να φύγω.

  ReplyDelete
 9. Unlearn, ώστε γελάς ε?Γελάς?!
  Εννοείται ότι το'χω. Κάπου εδώ μέσα πρέπει το έχω αναφέρει ότι δεν εκνευρίζομαι με τίποτα.
  Τι να μας πεις για την τριτοκοσμική Δανία τώρα... :P

  Island, χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν.
  Τόσες δεκαετίες μονοπώλιο, πώς να μην είναι πανίσχυρος? Και ποιος δε θέλει να φύγει...Αμέσως μόλις ανακοινώνει κάποιος άλλος πάροχος ότι καλύπτει μια περιοχή, πέφτουν σα μύγες στο μέλι όλοι να κάνουν αίτηση. Γι'αυτό και μπλοκάρει το σύστημά τους.

  ReplyDelete
 10. απο το call απο που αλλου;;;

  ReplyDelete
 11. Έχεις δίκιο trilian. Έλα όμως που κυκλοφορούν τόσα πονηρά μυαλά εκεί έξω.

  ReplyDelete