Friday, September 12, 2008

Greek love


Μπορεί κάποιοι από εσάς με πονηρό μυαλό να σκεφτήκατε διαβάζοντας τον τίτλο του ποστ ότι θα αρχίσω να περιγράφω τις πικάντικες περιπέτειές μου στη Σουηδία, κάνοντας περήφανους τους απανταχού ελληνάρες.
Όχι.
Έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια είδηση από την πατρίδα. Πού και πού διαβάζω και κανένα ελληνικό νέο, γιατί είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστική η επικαιρότητα. Έτσι και τώρα, αφού πρώτα διάβασα τον τίτλο της είδησης και αφού σιγουρεύτηκα ότι στην Ελλάδα δεν είναι πρωταπριλιά (είπαμε, υπάρχει και μιά διαφορά ώρας με εδώ, αλλά όχι εδώ να είναι 12 Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα 1 Απριλίου...), μόλις μπόρεσα να συκγρατήσω λίγο τα γέλια μου και συνήλθα κάπως είπα μέσα μου ότι αυτό πρέπει να το μοιραστώ με τον κόσμο.
Έλεγε λοιπόν η είδηση, ότι από το πρωί της Τρίτης, αυξάνονται τα διόδια σε Ελευσίνα, Ζευγολατιό και Πάτρα σε 2,80 ευρώ.
Κορυφαίο?
Σταματήστε να γελάτε? (ή να κλαίτε?)
Ειλικρινά πιστεύω ότι κάπου, σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο είναι κάποιοι τύποι που αποφασίζουν τι γίνεται στη χώρα. Κι εκεί που κάθονται και βαριούνται, πετάγεται ένας και λέει: "Ρε σείς έχω μια ιδέα. Εκεί που όλοι παραπονιούνται για τους δρόμους, ειδικά για την Κορίνθου-Πατρών που και καλά έχει το μεγαλύτερο συντελεστή ατυχημάτων/χιλιόμετρο, εμείς θα πάμε και θα αυξήσουμε τα διόδια. Εκεί που δεν το περιμένει κανένας." Και απαντάνε οι υπόλοιποι: "Αααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!"
Εδώ κολλάει και ο τίτλος. Στην αγάπη που δείχνουν καθημερινά και με πολλούς τρόπους αυτοί που αποφασίζουν προς σ'αυτούς που τους έφεραν στη θέση να αποφασίζουν.

Έντιτ (γιατί η επικαιρότητα τρέχει): Σα να μην έφτανε το ανέκδοτο με τα διόδια, ήρθε και το άλλο, για μια έρευνα για τις ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών για να με αποτελειώσει. Σοβαρά, μπήκαμε σε διαδικασία σύγκρισης σε τέτοιο θέμα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες? Μάλλον με κανένα Ιράν και Σαουδική Αραβία έπρεπε να συγκριθούμε, που είναι πιο κοντά στα κυβικά μας. Και μπορεί κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν υποτίθεται περισσότερες ώρες "θρησκευτικών", αλλά ως γνωστό, δε μετράει το μέγεθος, αλλά πώς το χρησιμοποιείς...

12 comments:

 1. eisai empathis re. ai na xatheis.

  ReplyDelete
 2. Δεν πάει άλλο, πραγματικά. Τις 2 τελευταίες μέρες έχω λιώσει στο γέλιο. Θα μου πεταχτεί καμιά κήλη. Πάλι καλά που το νοσοκομείο είναι 10 λεπτά με τα πόδια από εδώ.
  Έχει και συνέχεια το θέμα με τα διόδια, γιατί, λέει, θα αυξηθούν κι άλλο (θα διπλασιαστούν μάλλον) μετά από 4 χρόνια. Επιπέον, η εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου, συνάντησε σε 17 μέρες παρατήρησης του δρόμου κάπου 1200 περιστατικά ατυχημάτων στο δρόμο προς Πάτρα. Ούτε καν 100 τη μέρα. Απορώ γιατί ασχολούνται με αυτές τις αμελητέες ποσότητες. Εγώ προτείνω κάθε φορά που θα διαμαρτύρεται κάποιος να αυξάνονται τα διόδια κι άλλο. Να δούμε ποιος θα μιλάει μετά όταν τα διόδια φτάσουν 1000 ευρώ. Και λίγα είναι! Πολύ αέρα πήρατε εκεί κάτω.

  ReplyDelete
 3. ypallilos1:11 PM

  σχετικα με την αθηνων πατρων πετυχα αυτο
  http://preview.tinyurl.com/5gmt3m

  ReplyDelete
 4. Τις έχω δει κι εγώ υπάλληλε, μιας και το έκανα το δρομολόγιο πολλές φορές το χρόνο.
  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και κωμικοτραγικό να μαθαίναμε το κονδύλι γι'αυτές τις πινακίδες. Προφανώς, κόστισαν κι αυτές το κατιτίς τους. Ίσως να είχαν περισσέψει τίποτα λεφτά από τα διόδια...

  ReplyDelete
 5. Μην σου φαίνεται παράξενο. Το πετρέλαιο πωλήθηκε για τα τιμολόγια Οκτωβριού στα 105 δολάρια το βαρέλι (πιο κάτω από πε΄ρισυ τέτοια εποχή) και το θέρμανσης θα ανέβει κατά τις εκτιμήσεις κατά 20 λεπτά. Από 63 σε 83!!!!

  Μια χαρά είσαι εκεί φίλε. Εδώ το πλιάτσικο συνεχίζεται

  ReplyDelete
 6. Όσο πήρα ένα μπλουζάκι σήμερα από το Ζάρα.....

  ReplyDelete
 7. Island, ειλικρινά τίποτα δε μου φαίνεται παράξενο. Ξέρω ότι μπορώ να περιμένω τα πάντα κι αυτό έχει ενδιαφέρον... :D

  Patsiouri, μπορεί όμως το μπλουζάκι να σου προσφέρει τις συγκινήσεις του Ράλλι Κόρινθος-Πάτρα? Ίσως και να μπορεί τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω :P

  ReplyDelete
 8. Το σωματείο ιδιοκτητών 4χ4 φταίει για τα ατυχήματα και δεν μπορούμε να κάνουμε κ τίποτα γιατί είναι πολλοί πανάθεμά τους!
  Ζήτησαν να παραμείνουν ως έχουν οι δρόμοι!
  Πρέπει να δουλεύουν ολημερίς για να πληρώνουν τις δόσεις των 4χ4 και δεν προλαβαίνουν να παίρνουν τα βουνά, οπότε βολεύονται με καμιά εκδρομή ως την Κόρινθο και τη Χαλκίδα κ ήθελαν οι δρόμοι να φέρνουν λίγο σε "χώμα".
  Ξέρετε τι κόστος έχει να διατηρήσεις ή να χειροτερέψεις αυτούς τους δρόμους? Ιδίως όταν έχουν τόσο καλές προδιαγραφές κατασκευής???

  ReplyDelete
 9. που θα βρούμε σκαλα να κρεμαστουμε τελικα με όλα αυτα που ακουμε θα μου πει κανεις; (που λεει και μια φίλη μου)...

  ReplyDelete
 10. μα αυτή είναι η επιχειρηματικότητα του ελληνικού κράτους

  ReplyDelete
 11. Paperflowers, ναι ναι είναι τόσο καλοί αυτοί οι άτιμοι οι δρόμοι που πρέπει να τους χειροτερέψουμε λίγο. Αυτή η τελειότητά μας θα μας φάει.


  Trilian, πας στην τράπεζα και παίρνεις σκαλοδάνειο με σούπερ προνομοιακό επιτόκια 35%!!! Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις...


  Lazinio, θα μπορούσε να έχει σλόγκαν "Σκέτη επιχειρηματικότητα. Δεν τηρούμε ούτε καν τα προσχήματα."

  ReplyDelete
 12. Ζεις εκεί στο μακρινό βορρά ωρε????

  ReplyDelete